Een website of webshop met een sterke boodschap is van onschatbare waarde voor een bedrijf. Het aanbieden van je producten en/of diensten online kan tegenwoordig niet meer worden weggelaten in je marketingstrategie. Het enkel hebben van een website of webshop is echter vaak niet genoeg. Er moeten ook potentiële klanten naar je online winkel getrokken worden. Zonder bezoekers geen klanten en zonder klanten geen omzet. Maar hoe zorg je voor (meer) bezoekers op je website of webshop?

Dé manier om meer bezoekers naar je website of webshop te trekken is door middel van zoekmachinemarketing, ofwel SEO en SEA. Zoekmachines hebben vanzelfsprekend een grote rol in de zichtbaarheid van websites en webshops. Door middel van SEO en SEA kun je jouw online zichtbaarheid en prestaties in de zoekmachines, zoals Google, verhogen. Op deze manier bereik je de mensen die naar jouw product of dienst op zoek zijn en krijg je meer websitebezoekers.

SEO

SEO, of zoekmachineoptimalisatie, is een enorm belangrijk onderdeel van je online zichtbaarheid en online prestaties. SEO is namelijk dé sleutel naar betere rankings binnen de zoekmachines. De rankings binnen de zoekmachines worden door enorm veel verschillende factoren bepaald. Door optimaal in te spelen op deze verschillende factoren zul je jouw rankings positief beïnvloeden en goede posities behalen met voor jou belangrijke producten of diensten. Voorbeelden van de verschillende factoren zijn:

  • Snelle laadtijd
  • Sterke linkbuilding
  • Volledige productinformatie
  • Relevante nieuwsartikelen en blogs
  • Productafbeeldingen en -video’s

Capital Advertising bouwt websites en webshops altijd volgens de laatste technische ontwikkelingen op het gebied van SEO. Op deze manier worden belangrijke SEO-indicators zoals een snelle laadtijd en goede sitestructuur gewaarborgd. Vanaf hier gaan onze online experts aan de slag met de front-end SEO, zoals het schrijven van geoptimaliseerde teksten, het plaatsen van geschikte afbeeldingen en het doorvoeren van linkbuilding.

SEA

SEA, of Search Engine Advertising, is gericht op adverteren binnen de zoekmachines. Dit is de betaalde tegenhanger van SEO. Met SEA betaal je een bedrag aan de zoekmachine, bijvoorbeeld Google, om zichtbaar te zijn bij bepaalde zoekopdrachten, producten of doelgroepen.

SEA biedt verschillende mogelijkheden om te adverteren. Deze verschillende mogelijkheden bieden je de mogelijkheid om zowel via tekst, afbeeldingen of video je boodschap of producten te tonen aan een relevante doelgroep. De verschillende mogelijkheden van SEA zijn:

  • Tekstadvertenties
  • Video advertenties
  • Display advertenties
  • Shopping advertenties

Natuurlijk heeft Capital Advertising de juiste expertise in huis op het gebied van online én design om een succesvolle SEA-campagne te ontwerpen, op te zetten en te optimaliseren. Hiermee benaderen wij je doelgroep op het juiste moment, de juiste plaats en met de juiste boodschap, zodat je website of webshop een succes wordt.

Wil je direct starten met een SEA-campagne of ontvang je graag meer informatie? Neem dan gerust contact op met de online experts van Capital Advertising!

Strategie bespreken?

Je bent welkom op Visma - Lease a Bike Service Course