Sport zit in ons DNA. Al decennialang verbinden wij onze naam aan ’s werelds grootste sporters en sportorganisaties. Dat doen we met een gezamenlijk streven naar topprestaties. Het doel is altijd hetzelfde, maar het speelveld is anders. Hierbij is onze passie voor sport de drijfveer die ons naar nieuwe hoogtes brengt, ongeacht de discipline. Deze bevlogen speelwijze zorgt ervoor dat niet alleen op sport-, maar ook op marketingvlak records worden gebroken. We kijken nu al uit naar de volgende klant die met ons de boeken in gaat.

Capital Sports
Om onze uitgebreide dienstverlening in het sportieve spectrum een eigen gezicht te geven, hebben we in 2023 Capital Sports in het leven geroepen. Met dit aparte label voor sportmarketing bundelen we de krachten van Capital Advertising als allround marketingbureau en onze passie voor sport. Een unieke combinatie waarmee we al vele campagnes tot een succes wisten te maken.

Met een team van 15 professionals vliegen we elke opdracht aan alsof het de finale van de Champions League of de eindsprint op de Champs-Elysées is. Ons doel is om samen met jou te winnen. Want net zoals je in sport nooit alleen strijdt, ben je ook in marketing op je best als je je krachten bundelt.

Alle specialismen onder één dak
Wat ons onderscheidt van anderen? Veel bureaus die zich specialiseren in sportmarketing, focussen op sponsoring en activaties. Bij Capital Sports pakken we marketing in de breedste zin van het woord aan. Omdat wij met Capital Advertising al meer dan 30 jaar ervaring hebben als allround marketingbureau, hebben we alle kennis in huis om van online en offline campagnes een succes te maken. Dankzij de brede kennis van onze marketeers zijn we in staat alle disciplines in te zetten voor de sportorganisaties, clubs, atleten of merken die bij ons aankloppen. Dat maakt ons een winnend bureau voor mensen binnen én buiten de sport.

Op de website van Capital Sports vertellen we je graag meer over onze disciplines op gebied van sportmarketing en lees je in tal van cases over onze mooie opdrachten voor diverse toonaangevende sportteams en -organisaties, atleten en merken.

Back2TheStreets

NN Running Team Back2TheStreets

In de dynamische wereld van topprestaties en grensverleggende atletiek staat NN Running Team al lange tijd symbool voor toewijding, vastberadenheid en ongeëvenaarde passie. Achter elke triomf van dit elite-team schuilt een uniek verhaal. Het delen van deze verhalen met de wereld is een ware kunst. Hier komt de kracht van onze samenwerking met Global Sports Communication tot uiting.

In aanloop naar de marathon van Berlijn in het najaar van 2023 lanceerden we 'Back2TheStreets'. In deze meeslepende campagne keren de atleten van NN Running Team op indrukwekkende wijze terug naar de plekken waar zij memorabele prestaties hebben neergezet.

>>

Part of the Team

Shimano's road to success

Het Japanse Shimano is een onmisbare naam in de wielersport. Als 's werelds grootste producent van fietsonderdelen ondersteunt Shimano niet alleen diverse World Tour Wielerteams met hun expertise, maar ook via sponsoring. Om hun populariteit onder fietsliefhebbers te vergroten, heeft Shimano de deskundigheid van Capital Sports ingeschakeld.

Met volle snelheid zijn wij enkele jaren geleden aan de slag gegaan voor Shimano. Onze focus lag specifiek op Team Sunweb, het voormalige thuis van Giro-winnaar Tom Dumoulin en het team waarvan Shimano bijna 15 jaar lang een van de titelsponsoren was.

>>
Team wielrenners in actie

A bit smarter. A bit easier.

The perfect sidekick in crypto

De interesse om in cryptovaluta te investeren is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Maar hoe doe je dat als de enige crypto die jij kent, de cryptogram in de krant is? Op het platform van Anycoin Direct kun je niet alleen handelen in crypto, maar ook vragen stellen aan experts. Dat maakt Anycoin Direct het meest klantvriendelijke cryptoplatform van Europa.

>>
Spelers PSV voor Anycoin Direct content 10 jaar
Juan Manual Correa stapt in F2 Invicta auto

Invincible in Detail

Spectacular comeback JM Correa

In lijn met de campagne ‘Invincible in Detail’ reisden Invicta en Capital Advertising in de zomer van 2022 af naar Le Castellet in Frankrijk, waar ze een team van bijna 20 mensen samenbrachten op het Paul Ricard-racecircuit. Onder hen bevond zich Formule 2 coureur Juan Manuel Correa, die als ambassadeur van Invicta enkele unieke racehorloges droeg. Gedurende twee opnamedagen legden we tal van mooie momenten vast, in foto en video.

Het woord 'onoverwinnelijk' past perfect bij de beschrijving van Juan Manuel Correa. Het leven van deze coureur uit Ecuador lijkt op een jongensdroom: hij behaalt kampioenschappen in karting in zijn thuisland en de VS, maakt een opmerkelijke opmars naar Formule 4, GP3 en behaalt podiumplaatsen tijdens zijn eerste jaar in Formule 2 in 2019. Maar dan gaat het helemaal mis.

>>

Wat is jouw favoriete sport?

Maak het mee met Capital Sports

Expertise op ieder vlak

Disciplines

Campagne

Een doordachte en krachtige campagne maakt het verschil, brengt een merk tot leven en overtreft alle doelen. In plaats van zomaar een idee, werken we met jou samen om een meesterplan voor jouw merk te creëren.

Data & Technologie

In marketing gaat het allang niet meer alleen om creativiteit. De sleutel tot succes ligt in het gebruik van data en technologie om een dieper begrip van de doelgroep te verkrijgen en dit om te zetten in effectieve strategieën.

Social media

Het huidige social media landschap is dynamisch en altijd in beweging. Of het nu gaat om organische contentdistributie of betaalde advertenties, wij hebben de expertise om je merk te laten schitteren.

E-commerce
& Marketplaces

De verschuiving van traditionele naar online winkels is een langlopende trend. Het is cruciaal hierop in te spelen en een sterke online aanwezigheid te creëren via een geoptimaliseerde webshop. Maar dat is slechts het begin.

Content

Een beeld zegt vaak meer dan duizend woorden. Een boodschap komt beter door wanneer deze tot de verbeelding spreekt. Foto en video zijn daarom misschien wel de belangrijkste onderdelen van een sterke campagne. Daar zijn wij ons zeer bewust van.

Marketing
automation

De marketeer die lukraak duizenden mails en pushmeldingen verstuurt, krijgt al snel het label van spammer. Gelukkig kan het ook slimmer en persoonlijker. Marketing automation biedt uitkomst.

Huisstijl & Design

De kracht van visuele verhalen is niet te onderschatten. Onze creatieve studio is het kloppende hart van ons bureau, waar ontwerpers zich vastbijten in een breed scala uitdagende opdrachten.

Gamification

Gamification is een cruciaal instrument voor bedrijven. Je kunt je onderscheiden van je concurrenten, je potentiële klanten vermaken en tegelijkertijd je marketingdoelstellingen te behalen.

Sportmarketing

Al decennialang verbinden wij onze naam aan ’s werelds grootste sporters en sportorganisaties. Dat doen we met een gezamenlijk streven naar topprestaties. Het doel is altijd hetzelfde, het speelveld anders.