Van concept tot uitvoering

Smaakvolle activatie genereert merkbekendheid

Voor een producent van plantaardig voedsel is de Nationale Week zonder Vlees natuurlijk het uitgelezen moment voor ‘rumour around the brand’. Daarom heeft Capital Advertising samen met SoFine ‘The Road Show’ ontwikkeld en uitgevoerd, die consumenten van Maastricht tot Amsterdam naast verrassend lekker eten ook een portie ‘food for thought’ voorschotelde.

SoFine The Friendly Food bus
SoFine Grab your free burger

SoFine is een merk dat met verschillende plantaardige producten in de schappen ligt bij supermarkten in heel Nederland. Na een duidelijke briefing hebben we in korte tijd ‘The Road Show’ kunnen realiseren. Een doeltreffend concept dat naadloos aansluit bij de wens om op een originele manier meer bekendheid te genereren. Zo is het merk zichtbaar geweest bij het NOS-Journaal en werd de actie door tal van andere media opgepikt.

Capital Advertising verzorgde het creatieve concept en was verantwoordelijk voor de gehele uitvoering. Uit data-analyse blijkt dat de activatie online een groot succes is geweest. De verwachte mediawaarde en de omvang van het bereik zijn ruimschoots behaald.

Eten zonder vlees of vis krijgt een steeds hipper imago. In Nederland zijn naar schatting 1 miljoen vegetariërs en enkele miljoenen ‘flexitariërs’, mensen die bewust zo nu en dan vlees en vis van hun bord laten. De laatste groep groeit explosief, niet alleen vanuit gezondheidsoverwegingen, maar ook vanuit respect voor de natuur. Het lijkt een trend die definitief doorzet. Ook in de horeca wordt er op dit veranderende consumptiepatroon ingespeeld. Plantaardige gerechten staan steeds prominenter op de kaart.

Strategie bespreken?

Je bent welkom op Visma - Lease a Bike Service Course

Ook in ons portfolio

Nog meer succesverhalen

Campagnebeeld Invicta en Juan Manuel Correa

Invicta & Juan Manuel Correa

In de zomer van 2022 reisden Invicta en Capital Advertising af naar Le Castellet in Frankrijk, waar ze een team van bijna 20 mensen samenbrachten op het Paul Ricard-racecircuit. Onder hen bevond zich Formule 2 coureur Juan Manuel Correa.

Behind-the-scenes opnames met spelers PSV voor Anycoin Direct

Anycoin Direct

De interesse om in cryptovaluta te investeren is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Maar hoe doe je dat als de enige crypto die jij kent, de cryptogram in de krant is? Op het platform van Anycoin Direct kun je handelen in crypto en vragen stellen aan experts.

Campagnebeeld Cagemax hond kijkend naar groot bot

Cagemax

Cagemax uit Zaltbommel is een toonaangevende speler in de markt van dierlijke eiwitten en vetten. Met een wereldwijd bereik en een indrukwekkend netwerk van leveranciers en afnemers op vrijwel elk continent, schittert Cagemax op de internationale markt.

Campagnebeeld Invicta en Disney met Miss Piggy

Invicta & Disney

Invicta heeft een samenwerking met Disney. Dit biedt onder andere de mogelijkheid om verschillende horlogelijnen met bekende Disney characters op de markt te brengen. Een van die lijnen is gebaseerd op The Muppets, met onder andere Miss Piggy.