Sterke offline en online aanwezigheid

Gedegen communicatieplan leidt enorm publiek naar RoboCup

Stel je voor: Nederland wereldkampioen voetbal. Een droom die we koesteren, maar het Europese kampioenschap blijft momenteel het hoogtepunt in de voetbalgeschiedenis van ons land. Daar is echter een uitzondering op: onze robots. Deze technologische atleten hebben al meerdere malen de wereldtitel binnengehaald. Capital Sports speelde een belangrijke rol in de opwinding rond dit bijzondere hoogtepunt in de Nederlandse voetbalgeschiedenis.

Denk niet aan voetballende poppen op een veld; stel je eerder razendsnelle robotvoetballers voor met drie wielen in plaats van armen en benen. Deze robots worden niet vanaf de zijlijn bestuurd, maar zijn vooraf geprogrammeerd om zelfstandig wedstrijden te spelen. Geen Louis van Gaal-magie nodig, alleen de precisie van geavanceerde programmering.

Maxima overhandigd de robot bloemen
Maxima schudt de hand van robot

Achter het succes van deze futuristische voetballers schuilt een team van slimme geesten die de robots programmeren, waarbij strategisch inzicht cruciaal is. Robin Soetens, ook wel bekend als de 'Louis van Gaal' van het Nederlandse robotteam, deelt inzichten: "Onze kracht ligt vooral in strategie en passing. Dat beheerst ons team als geen ander, maar die voorsprong geven we elk jaar direct weer weg."

Het idee van het delen van kennis met andere teams aan het einde van het toernooi is een integraal onderdeel van de competitie, legt Robin uit: "Op dat moment wordt de hardware en software van alle teams openbaar gemaakt. Jouw kennis is dan voor iedereen toegankelijk, wat betekent dat je jezelf moet blijven ontwikkelen voor de volgende overwinning op het WK. Dit motiveert ons om continu te verbeteren en het uiteindelijke doel te bereiken: robots integreren in ons dagelijks leven."

De opwinding rondom RoboCup is al jaren een wereldwijd fenomeen. In 2013 vestigde het robotcircus zich in Eindhoven, waar zelfs koningin Máxima het innovatieve spektakel bezocht. Capital Sports speelde een belangrijke rol door Tech United te sponsoren en de communicatie rond het WK Robotvoetbal te verzorgen. Met een sterke aanwezigheid op social media, billboards langs de A2 en aandacht in de media wist RoboCup dat jaar een enorm publiek te bereiken. Het werd niet alleen een triomf voor de organisatoren, maar ook voor de partners die zich aan het evenement hadden verbonden. Dankzij krachtige signing en goed verkopende merchandise, allemaal mogelijk gemaakt door Capital Sports, kwamen zij onder de aandacht van een uitgebreid nationaal en internationaal publiek.

Welk event wil jij van dichtbij meemaken?

Beleef het met ons

Ook in ons portfolio

Nog meer succesverhalen

Medisch specialist Radboudumc

Radboudumc

Radboud Report Oncologie is een uitgave van het Radboudumc Centrum voor Oncologie, ontwikkeld in samenwerking met Capital Advertising. Het magazine belicht de meest recente ontwikkelingen in kankeronderzoek en behandelingen.

Campagnebeeld Invicta bergbeklimmer

Invicta

Wij zijn trots op onze langdurige en vruchtbare samenwerking met horlogemerk Invicta Watch Group. Wat begon als een spannende uitdaging om een corporate campagne te creëren, groeide uit tot tal van bijzondere projecten over de gehele wereld.

Basketballer Heroes Den Bosch

Heroes Den Bosch

Zodra je de Maaspoort betreedt, thuishaven van Heroes Den Bosch, voel je het: dit wordt een spektakel. Verbluffende driepunters, blocks en dunks worden afgewisseld met energieke pauzes, waar dance acts en half court shots je aandacht vasthouden.

Mikky Kiemeney

MIKKY KI.

Vanaf de introductie in 2019 is Capital Advertising actief betrokken bij het kledingmerk MIKKY KI.. Samen met Mikky keken we naar de identiteit en positionering van het merk, om vervolgens via verschillende kanalen te laten zien waar MIKKY KI. voor staat.