Samen winnen met sportmarketing

Creatieve concepten en activaties voor sponsorwerving

Bij Capital Sports delen we de passie voor twee van Nederlands geliefde sporten: wielrennen en schaatsen. Al meer dan tien jaar zijn we trots partner van Team Jumbo-Visma Cycling, voorheen bekend als LottoNL-Jumbo en Belkin. In de loop der jaren zijn we getuige geweest van de opkomst van de ploeg en hebben we deze zien transformeren tot de beste ter wereld, met toppers als Jonas Vingegaard, Primoz Roglic, Wout van Aert, Dylan van Baarle en Marianne Vos die de ene na de andere overwinning binnenhalen.

Sinds 2021 zijn we zelfs in hetzelfde pand gevestigd als het hoofdkwartier van Team Jumbo-Visma, waardoor de lijnen kort zijn en we onze knechtenrol achter de schermen als professionals kunnen invullen.

Team Jumbo-Visma
JumboVisma Schaatsen
Team Jumbo-Visma

Maar onze betrokkenheid gaat verder dan een professionele rol; vaak zijn we aanwezig bij evenementen zoals de start van de Tour de France en klassiekers zoals de Ronde van Vlaanderen en Milaan-San Remo om de atleten aan te moedigen. Samen met klanten beleven we deze momenten van dichtbij, wat ons inspireert om zelf de uitdaging aan te gaan op het gebied van creatieve campagnes, (online) marketing en activaties voor fans en sponsoren, waarmee we Team Jumbo-Visma verder naar de top brengen. Daarnaast ondersteunen we de organisatie ook op meerdere communicatievlakken, zoals sponsorwerving, design en (social) advertising. Zo halen we het maximale uit marketing voor de ploeg.

Terwijl we Team Jumbo-Visma Cycling aanmoedigen tijdens heroïsche wielerwedstrijden, delen we ook in de glorie op het ijs met de schaatsploeg van Team Jumbo-Visma. We gaan naadloos over van de warmte van de wielersport naar de ijzige elegantie van het schaatsen, waar onze betrokkenheid even intens en toegewijd is.

Sinds 2017 zijn we nauw betrokken bij het succes van het grootste schaatsteam van Nederland. Als vaste marketingpartner helpen we bij sponsorwerving, fanactivaties en (social) advertising. Binnen enkele maanden na de start van onze samenwerking wisten we de fanbase al te verdubbelen en de engagement te verhogen.

Het succes van onze samenwerking vindt zijn oorsprong natuurlijk in het succes van het team. Met gouden medailles, wereldrecords en indrukwekkende prestaties op de Olympische Spelen voeren de atleten van Team Jumbo-Visma consistent de ranglijsten aan. Het team geldt nationaal en internationaal als een van de sterkste schaatsploegen, met namen als Jutta Leerdam, Thomas Krol, Antoinette Rijpma-de Jong en Jorrit Bergsma.

Onze klanten en partners profiteren ook van onze nauwe samenwerking met de schaatskoningen en -koninginnen. Ze trekken regelmatig hun mutsen en handschoenen aan om de schaats(t)ers tijdens NK’s, EK’s en WK’s in levenden lijve aan te moedigen. Zo hebben we al records en gouden medailles zien binnenhalen, en als het zo doorgaat, volgen er in de toekomst nog veel meer.

Wat is jouw favoriete sport?

Maak het mee met Capital Sports

Ook in ons portfolio

Nog meer succesverhalen

Campagne abri Heineken

Heineken

Bij Heineken is men nooit vergeten dat de essentie van kwaliteit niet wordt gemeten in de grootte van het merk, maar in de verfrissende smaaksensatie van het bier. Het houdt vast aan de visie van Gerard Adriaan Heineken, waarin kwaliteit, perfectie en verfrissing centraal staan.

Medisch specialist Radboudumc

Radboudumc

Radboud Report Oncologie is een uitgave van het Radboudumc Centrum voor Oncologie, ontwikkeld in samenwerking met Capital Advertising. Het magazine belicht de meest recente ontwikkelingen in kankeronderzoek en behandelingen.

Basketballer Heroes Den Bosch

Heroes Den Bosch

Zodra je de Maaspoort betreedt, thuishaven van Heroes Den Bosch, voel je het: dit wordt een spektakel. Verbluffende driepunters, blocks en dunks worden afgewisseld met energieke pauzes, waar dance acts en half court shots je aandacht vasthouden.

Campagnebeeld Glycine piloot

Glycine

Capital Advertising heeft een reputatie opgebouwd in campagnes voor horlogemerken. Niet verwonderlijk dus dat begin 2017 ook het Zwitserse Glycine zich bij ons bureau meldde. Een fameus merk, dat absoluut wat nieuwe energie kon gebruiken.